UKSGO leksikon – Stjepan Ćosić

Pozdrav svima,

Nakon uspješnog upisa našeg mladog suca Antonia Žulja, iduća nominacija dopala je dragog nam Stjepana Ćosića, u redovima naše Udruge poznatijeg pod nadimkom Ćoso. Radi se o mladom sucu, koji je prije nešto manje od mjesec dana uspješno položio ispite za viši sudački rang te će u naredne dvije godine nositi zvanje “županijski sudac”. Stjepan inače dolazi iz jedne, možemo slobodno reći, prave košarkaške obitelji (u košarci su mu već godinama otac, zatim brat, bratići te većina šire i uže rodbine 😀 ). Nakon igranja košarke, odlučio se okušati u suđenju, a za sada mu ide poprilično dobro. Svojim dosadašnjim angažmanom defitnitivno je pokazao da se u budućnosti itekako može računati na njega. Naredne dvije godine će biti njegov period i prilika za dodatnu sudačku afirmaciju. Pogledajmo odgovore koje nam je dostavio Stjepan. 

Krenimo redom :

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Zovem se Stjepan imam 21 godinu studiram na FERIT-u i član sam Udrude košarkaških sudaca grada Osijeka.
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Studiram i rekreativno vozim bicikli.
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?

Kada sam prestao trenirati košarku, htjeo sam ostati u sportu, pa sam dao suđenju šansu i odlično je.
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?

Ako se želite baviti ovim poslom morate poznavati Pravila košarke te morate biti komunikativni da bi što lakše i bolje obavili svoj posao na terenu.
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?

Za vrijeme utakmice osjećam se sretno i odgovorno.
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?

Najdraža utakmica mi je bila u Komletincima. Sama atmosfera  prije i poslije utakmice je bila i više nego prijateljska. Dobro smo primljeni od strane domaćina i gostiju. Te uz osmijeh na licu, dobrim suđenjem zaokužili naš posjet Komletincima.
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?

Ne, jer iz svake utakmice možemo nešto naučiti. I uvijek iz “najgorih” utakmica najviše naučimo
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?

Najviše volim surađivati sa kolegama koje već od prije poznajem što kroz trening ili basket jer mi je puno lakše donositi odluke i manji je pritisak na utakmici.
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?

Najviše volim surađivati s Vedranom Došenom, iz razloga što odluke donosimo puno opuštenije, što si ukazujemo na pogreške ako do njih dođe. I što međusobno imamo povjerenje što uvelike olakšava suđenje u 2 suca.
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?

Najviše me motivira to što svake godine idemo korak dalje i sudimo teže i zahtjevnije utakmice. Dodatna motivacije je svakako što niti jedna utakmica nije “ista” niti “slična” kao prethodna svaka je novi izazov na koji smo spremni.
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?

Nominirao bih kolegicu Magdalenu Ćurčić, da nam ona otkrije kako je njoj i da nam podjeli svoja iskustva 😀
 
Zahvaljujemo Stjepanu na dostavljenim odgovorima i uspješnom upisu u naš online leksikon. Želimo mu puno uspjeha kako na sudačkom, tako i na privatnom planu. Iduća nominacija zanimljiva je iz toga jer se radi o našoj mladoj kolegici, Magdaleni Ćurčić, koja će se od početka iduće sezone okušati u ulozi sutkinje na terenu. U tome će imati našu maksimalnu podršku, uvjereni smo na obostranu korist. 
 
Megi, pripremi se 🙂 !