UKSGO leksikon – Mario Ćuk

Pozdrav svima,

Nakon uspješnog upisa u online leksikon od strane Nihaza Vehabovića, idući nominirani je Mario Ćuk. Naš dugogodišnji član a ujedno i sudac s najdužim sudačkim stažem među aktivnim sucima. Nakon dugog niza godina aktivnog igranja košarke, čak i na nešto ozbiljnijoj razini (ondašnja KK “Slavonska Banka” i KK “Svjetlost” iz Slavonskog Broda), zbog dvije teške ozlijede križnih ligamenata morao je prestati s aktivnim bavljenjem košarkom. Kao i mnogi suci toga vremena, suđenjem se počeo baviti na nagovor legendardnog Drage Nikolića – Droge. Bilo je to još 1999. godine, a ta “avantura” traje evo još i dan danas. Zbog poslovne situacije, 2006. godine preselio se u Labin, ali je i tamo nastavio svoju sudačku priču. Iza toga, krajem 2010. godine ponovno se vraća u Osijek i ponovno se priključuje radu naše Udruge. Osoba koja u svakom smislu riječi voli sport, vrlo emotivan, ubojita lijeva noga i strastveni navijač Rome 🙂 . Godine prolaze, ali njegov zaštitni znak se ne mjenja “cola s puno leda” ! Još uvijek bez problema može odsuditi bilo koju utakmicu, a posebno kad sudi sa njemu dragim sucima i opunomoćenicima. Moramo naglasiti da je i (trenutno) jedini sudac koji je sklopio brak s jednom od naših članica (nažalost sa našom prerano preminulom Tanjom). Za svoj brak uvijek zna reći da je glavni krivac Josip Mikulić, sad nek si ljudi koji ovo čitaju misle što je pisac ovime htio reći 🙂 . Pogledajmo odgovore koje nam je dostavio Mario.

Krenimo redom : 

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Mario Ćuk, 41 godina, radim trenutno u Kanditu u proizvodnji slatkastih proizvoda, a između ostalog sam i propali konobar 🙂
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Ljenčarenjem na Kopiki i rekreativno igram basket i nogomet.
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?
 
Poslije dvije teže ozlijede koljena, Drago Nikolić – Droga je krajem 1999. godine “uhvatio” mog oca te ga nagovorio da me prijavi za suca. Sve ostalo je povijest.
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?
 
Poželjno je prethodno iskustvo igranja košarke i ljubav prema tom sportu.
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?
 
Zavisi s kim sudim…ha ha…u dobroj ekipi nije ni derbije problem suditi 🙂
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?
 
Jedna od onih koja mi je definitivno ostala u lijepom sjećanju je revijalna utakmica odigrana za Dan grada Belišća, između KK ” Belišće” i KK “Cibona”. Tada sam imao priliku suditi jednoj jakoj Ciboni, pred punim tribinama te sa puno zvučnih imena na terenu i oko terena (Ante Toni Žižić, Ivica Zubac, Vlado Ilievski, Marin Rozić, na klupi Slaven Rimac i Jurica Golemac te Aco Petrović pored terena).
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?
 
Kratko i jasno – nema.
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Volim suditi s kolegama s kojima se najbolje slažem na terenu ali i izvan njega. Ne želim nikoga posebno izdvajati da nekog ne izostavim.
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Moji omiljeni opunomoćenici nekad su bili legendardni dvojac Žika & Droga, a danas je to Nihaz Vehabović.
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?
 
Dobro društvo, zezanacija prije i nakon utakmice i ljubav prema košarci.
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?
 
Nije više član Udruge, ali kao i da je, idući nominirani je Željko Koški – Žika.
 
Zahvaljujemo Mariu na dostavljenim odgovorima. Želimo mu puno sreće i uspjeha na poslovnom i privatnom planu, te da ostane i dalje naš član. Iduća nominacija ide na našeg legendardnog člana Željku Koškija – Žiku. Bez obzira što nije više naš aktivni član, svojom osobnošću i vedrim duhom ostavio je dubok trag u našoj Udruzi.
 
Profesore, čekamo Vaše odgovore 🙂 !