UKSGO leksikon – Dinko Pitlik

Pozdrav svima,

Nakon dvostruke nominacije od strane Dine Barišića, svoje odgovore nam je dostavio i drugi iz nominacije – Dinko Pitlik. Također jedan od naših dugogodišnjih članova, vrlo svestrana osoba, dugo godina je sudio, a trenutno obnaša dužnost opunomoćenika na Drugoj muškoj ligi. Dugo godina se aktivno bavio košarkom, no spletom nesretnih okolnosti (ozlijede koljena) bio je primoran odustati od nastavka bavljenja košarkaškom te se priključio radu naše Udruge. Bez obzira na sve, Dinko je i dalje izuzetno aktivan i poletan, te slobodno možemo reći da je jedan od najboljih nogometaša među našim sudačkim redovima 🙂 ! Između ostalog, tko god ga iole pozna, svjestan je da ćete teško pronaći osobu koja voli jednu stvari više od našeg Dinka – pivo 😀 ! Vrlo je dinamična osoba, ali opet uvijek smiren i pribran, kralj je sarkazma i zbijanja šala, pun entuzijazma te uvijek i svakome je spreman pomoći. Već nekoliko godina radi kao opunomoćenik te pomaže našim mladih sucima. Pogledajmo odgovore koje nam je dostavio Dinko. 

Krenimo redom : 

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Dinko Pitlik, kraće ne meže. 
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Radim kao poljoprivredni inspektor, da objašnjavam sektor nemam (odnosno nemate) vremena. 
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?
 
Dvanaest (12) godina više manje aktivnog igranja i 2-3 ozbiljne ozlijede, nagnale su me da se ostavim igranja, ali da ostanem uz ovaj prekrasan sport.
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?
 
Osnove, sve ostalo je nadogradnja i zavisi koliko želiš ulagati u sebe.
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?
 
Prilično opušteno.
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?
 
Volim napete utakmice , drže te na visokoj razini koncentracije . Zapamtio sam utakmicu između KK “VROS” – KK “Šibenik” u kojoj sam današnjem treneru mlađih uzrasta KA “Osijek” , Ivanu Kroli , tadašnjem centru VROS-a dosudio 4. osobnu pogrešku u 14. minuti utakmice ( 3 od 4 osobne svirao sam mu ja ). Kasnijom analizom, sa kolegom Želimirom Tresoglavićem , zaključili smo da su sve dosuđene osobne pogreške, zaista to i bile. Takve tekme (odluke) bit će Vam vjetar u leđa, za neke buduće utakmice.
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?
 
Jedina utakmica u kojoj sam imao konflikt sa igračem (dotični me gađao loptom nakon 2. dosuđene tehničke pogreške ), bila je to utakmica između KK “Vukovar” i OKK “Sloboda Dita” iz Tuzle.
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Ne bih isticao niti jednu osobu, oni koje cijenim prepoznat će se sami.
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?
 
NE !  … šalim se, pročitaj prethodno pitanje 🙂 .
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?
 
Obožavam ovaj sport.
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?
 
Nominiram Igora Salajića !
 
Zahvaljujemo Dinku na dostavljenim odgovorima. Želimo mu puno sreće, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Iduća nominacija dopala je također našeg dugogodišnjeg suca, ujedno i našeg tajnika. Spletom okolnosti (zdravlje), dvije godine ga nije bilo na košarkaškim terenima, ali evo ove godine se napokon vraća i opet će aktivno suditi. 
 
Salaja, pripremi se 🙂 !