UKSGO leksikon – Ana Tataj

Pozdrav svima,

Nakon uspješnog upisa u online leksikon od strane Josipa Mikulića, prva osoba koja nam je dostavila odgovore iz njegove duple nominacije je Ana Tataj. Za nju također možemo reći da dolazi iz košarkaške obitelji (ona i obje sestre bile su košarkašice, od kojih je jedna i naša sutkinja Josipa 🙂 ). Nakon igranja košarke priključila se radu naše Udruge. Osoba koja je stvarno dugo s nama, radi kao pomoćni sudac i svakako je jedna od naših najistaknutijih članova iz redova pomoćnih sudaca u proteklih skoro deset godina. Vrlo je pedantna, profesionalna i smirena. Uvijek voljna pomoći i osoba za koju svakako moramo naglasiti da ne bira utakmice, već ih sve obavlja sa maksimalnim angažmanom. Moramo naglasiti da je Ana trenutna i jedina doktorica u našoj Udruzi, stoga smo i po tom pitanju ponosni na nju. Bez obzira na izuzetno zahtjevan fakultet koji je pohađala, te brojne obveze i smjenski rad s kojima se trenutno susreće na poslu, ostala je i dalje naš član, na čemu smo joj izuzetno zahvalni, U svakom slučaju, nadamo se da će ostati s nama još dugo. Pogledajmo odgovore koje nam je dostavila Ana.

Krenimo redom : 

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Ja sam Ana. U udruzi sam već puno godina, više ne brojim. A prije toga sam trenirala košarku. Sada sam malo manje na utakmicama, al ne dam se.
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Izvan košarke većinu vremena provodim na poslu, a u slobodno vrijeme pokušavam što više putovati.
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?
 
Početak je bio jedne davne godine. Počela sam se baviti pomoćnim suđenjem jer nakon što prestaneš igrat košarku hoćeš  dalje biti na trenu pa je ovaj posao/druženje  najbliže tome (ako izostavim suđenje).
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?
 
Treba znati Pravila, ostalo ide s iskustvom i voljom.
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?
 
Osjećam se super, da je drugačije ne bi bila tamo.
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?
 
Najdraža mi je bila moja prva utakmica prve lige, jer je to bilo priznanje da dobro radim svoj posao i da sam spreman za velike utakmice.
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?
 
Nema neke utakmice koju bi htjela zaboravit. I ako je bila, onda sam ju zaboravila.
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Volim sa svima surađivati, nema favorita.
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Omiljena  sutkinja mi je Josipa, i drugi su mi naravno dragi al ona je ipak sestra 🙂 .
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?
 
Zabavno mi je i želim biti i dalje dio košarke, mislim da je to dovoljni motiv.
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?
 
Nominiram Branimir Vasilja.
 
Zahvaljujemo Ani na dostavljenim odgovorima. Želimo joj još puno dobrih utakmica u redovima naše Udruge, isto tako i puno uspjeha na privatnom planu. Iduća nominacija je ujedno i prva koja ide u redove naših dragih opunomoćenika. Vasko – Vaske – Vaskez … kako god, svi razumiju i svi će znati o kome se radi. Na zadnjem domjenku, prema glasovima pomoćnih sudaca, “titula” za najdražeg opunomoćenika pobjegla mu je za svega jedan glas, no bez obzira na to, o njegovom stažu, ljubavi prema ovom poslu i velikom doprinosu radu naše Udruge definitivno ne treba previše trošiti riječi. 
 
Vaske, pripremi se, željno iščekujemo tvoje odgovore 🙂 !