Suci i opunomoćenici spremni za novu sezonu

uhks1Nova košarkaška sezona je pred vratima, stoga se svi akteri marljivo pripremaju i vrše posljednje provjere pred natjecanje. Kao i svake godine do sada, suci i opunomoćenici su odradili provjere pred početak novih košarkaških natjecanja. Mjesto svih provjera ove godine bio je Slavonski Brod i hotel ” Savus “ .

Provjera za suce i opunomoćenike organizirana je u suradnji Udruge hrvatskih košarkaških sudaca te Hrvatskog košarkaškog saveza. Navedena provjera sastojala se od testiranja tjelesne pripremljenosti sudaca (FIBA fitness test), pismenog ispita iz pravila polaganja košarkaške igre (za suce i opunomoćenike) te pismenog ispita iz propozicija natjecanja (za opunomoćenike).

Na provjeru su prvo išli suci i opunomoćenici koji će obnašati svoje dužnosti na utakmicama ” B ” serije (B1 liga i mlađe dobne kategorije). Zatim su na testiranja išli suci i opunomoćenici  ” A ” serije, koji će obnašati svoje dužnosti na utakmicama A2 lige. Na kraju, red je došao i na skupinu sudaca i opunomoćenika  ” A ” serije, koji će svoje dužnosti obavljati na utakmicama hrvatske muške A1 košarkaške lige.

Kao i ranijih godina do sada, sva testiranja i seminari sudaca vođeni su na visokom nivou i vrlo profesionalno. Predavački tim sastojao se od redom uglednim košarkaških sudaca, FIBA instruktora, kontrolora i opunomoćenika sa međunarodne razine (Sreten Radović – međunarodni sudac, predavač i voditelj seminara A1 lige, Dragan Medan – kontrolor ABA lige i predavač na seminaru A1 i A2 lige, gospodđica Alka Sinković – tajnica UHKS-a te gospodin Ante Kardum – predsjednik UHKS-a). Svi naši suci i opunomoćenici koji su pohađali provjere, iskazali su visok stupanj tjelesne pripremljenosti i znanja iz pravila košarkaške igre i propozicija natjecanja.

Ovim putem svima iskreno čestitamo na dobro odrađenom poslu te želimo uspješnu sezonu !