Osječki predstavnici na ovogodišnjem izdanju Kupa “Krešimir Ćosić”

Grad Šibenik bio je poprište održavanja ovogodišnjeg izdanja hrvatskog košarkaškog Kupa “Krešimir Ćosić”. Po prvi put, završnica našeg domaćeg Kup natjecanja igrala se u tzv. final eight formatu. Turnir je trajao od 15. do 18. veljače 2017. godine, a sve utakmice odigravale su se na legendarnom Baldeniku.

Umjesto dosadašnje prakse i četiri momčadi, na turniru se natjecalo osam ekipa, koje su u prethodno izborile nastup na završnom turniru. Ekipe koje su izborile plasman bile su redom : KK “Cedevita” (prošlogodišnji pobjednik Kupa), KK ” Cibona” , KK ” Zadar” , KK ” Split” , KK ” Zagreb”, KK ” Kvarner 2010″, GKK ” Šibenik” te KK ” Jolly JBS” iz Šibenika. Ovaj turnir okupio je na jednom mjestu trenutno sve najbolje što nam može ponuditi klupska košarka u Hrvatskoj.

Svi sudionici iskazali su veliko zadovoljstvo novim sustavom Kup natjecanja te cjelokupnom organizacijom. U finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa, snage su odmjerile ekipe domaćeg KK ” Jolly JBS” i prošlogodišnjeg pobjednika, KK “Cedevite”. Na kraju je zaslužbeno slavila momčad Cedevite te osvojila još jedan trofej Kupa.

Što se tiče naše Udruge, na završnom turniru ovogodišnjeg izdanja Kupa “Krešimir Ćosić” imali smo dva predstavnika. To su bili naš sudac A1 lige, Želimir Tresoglavić te kontrolor suđenja na A1 ligi, Saša Šarac. Svoj posao su odradili vrlo kvalitetno, na čemu im od srca čestitamo !

Nadamo se da će ovaj sustav odigravanja domaćeg Kupa zaživjeti te da ćemo i u narednim sezonama imati svoje predstavnike na ovom prestižnom natjecanju.