Održan Božićni domjenak i uprigođen oproštaj za umirovljene kolege

Dana 19. prosinca 2014. članovi i prijatelji Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka još jednu godinu zaredom okupili su se na tradicionalnom Božićnom domjenku. Uz standardno dobru zabavu svih prisutnih, ove godine priređena je i mala prigodna svečanost za naše umirovljene članove. Od aktivnog bavljenja suđenje oprostorio se Miroslav Kontrec, dok su se od bavljenja poslom opunomoćenika oprostili kolege Drago Nikolić i Željko Koški, te time otišli u zasluženu košarkašku mirovinu.
***
Dugogodišnji i do nedavno najstariji aktivni sudac svih A2 liga u Hrvatskoj, Miroslav “Miro” Kontrec, prije početka ove sezone oprostio se od aktivnog suđenja i prešao u opunomoćenike. Miro nas je sve uvelike zadužio svojim primjerom. Iza sebe ima preko 25 godina aktivnog suđenja, uvijek se isticao kao jedan od vodećih ljudi naše Udruge i beskompromisno se zalagao za sve svoje kolege, posebno mlade suce.
***
Od aktivnog bavljenja poslom opunomoćenika oprostili su se i dvojica naših kolega, koje s punim pravom možemo nazvati – legendarnima, a to su gospoda Željko Koški “Žika” i Drago Nikolić “Droga”. O spomenutoj dvojici ne treba previše trošiti riječi, iza sebe su ostavili respektabilne karijere te svojim radom u Udruzi i kao košarkaški djelatnici, zaslužni i “krivi” za razvoj i stvaranje svih trenutno aktivnih sudaca naše Udruge.
***
Željko Koški dugi niz godina sudio je utakmice tadašnje Hrvatske lige, te kasnije godinama obnašao dužnost opunomoćenika na utakmicama muške A2 lige “istok”. Uvijek bio na usluzi kolegama u Udruzi te uvijek poželjan i cijenjen među kolegicama i kolegama.
***
Drago Nikolić, čovjek za kojeg se s punim pravom može reći da je “krivac” za ulazak u svijet suđenja svih naših sadašnjih ali i bivših sudaca. Dugogodišnji sudac, kasnije opunomoćenik na muškoj A2 ligi “istok” te prije svega istaknuti i priznati sportski djelatnik. Svojim primjerom, ljubavi prema košarci i odanosti prema sportu koji najviše voli – košarci, visoko je “podigao letvicu” i uvelike zadužio sve sadašanje ali i buduće generacije sudaca.
***
Miro, Žika, Droga, još jednom veliko Vam hvala za sve što ste učinili za nas ! ! !
Miro - karikatura Droga - karikatura Grupna slika - domjenak 2014.