Novi županijski suci !

Slavonski Brod bio je tijekom subote i nedjelje, točnije 27. i 28. lipnja 2015. grad domaćin tradicionalnog seminara namjenjenog za mlade suce koji pristupaju polaganju za više rangove. Sami seminar organiziran je u suradnji Udruge hrvatskih košarkaških sudaca i Hrvatskog košarkaškog saveza. Predavači  i domaćini tijekom dvodnevnog boravka mladih sudaca u Slavonskom Brodu bili su predstavnici Udruge hrvatskih košarkaških sudaca, Sreten Radović (istaknuti FIBA sudac i FIBA instruktor), Tomislav Vovk (FIBA sudac) te gospođica Alka Sinković (FIBA opunomoćenik i tajnica UHKS-a). Seminar se sastojao od niza predavanja na temu košarkaškog suđenja, što onih teoretskih u predavaonici te i onih praktičnih na košarkaškom terenu.

Kao i ranijih godina, predavanja su održana na iznimno visokom nivou te prezentirana od strane ljudi koji posjeduju veliko sudačko znanje te definitivno imaju što za reći mladim sucima. Svi sudionici seminara bili su smješteni u hotelu Savus u samom središtu Slavonskog Broda. Nakon odslušanih predavanja, svi kandidati koji su pristupili polaganju testirani su od strane vodstva UHKS-a. Testiranje se sastojalo od mjerenje tjelesne težinu, poznavanja pravila košarkaške igre te trčanja FIBA fitness testa za košarkaške suce.

Samom polaganju pristupilo je preko 40 mladih sudaca iz svih krajeva Hrvatske. Naša Udruga imala je predstavnike u vidu mladih sudaca – Tomislav Buhin, Mislav Ćurić i Petar Buhin. Svi naši članovi koji su pristupili polaganju, kvalitetno su se pripremili te uspješno položili sva testiranje te stekli naziv – županijski košarkaški sudac. Ovim putem od srce im čestitamo na položenim testovima te se nadamo da će im ovaj korak biti kvalitetan poticaj za daljnje ulaganje u vlastito znanje. Puno sreće u suđenju na budućim košarkaškim utakmicama !

10799715_10152808429592299_1090944417_n  DSC03834