Poredak za Klupski košarkaški kup “Dražen Petrović” u sezoni 2013/2014

U spomen na velikana hrvatske i svjetske košarka, i ove godine vodila se evidencija i bodovanje za Klupski košarkaški kup “Dražen Petrović” . Velika stvar za košarkaški sport, ali i zadovoljstvo da prijatelji košarke mogu i ove sezone pratiti još jedno zanimljivo košarkaško natjecanje.  Natjecanje koje je osmišljeno, prije svega, kako bi dalo poticaja kvalitetnom radu sa svim klupskim selekcijama.

Ukratko da pojasnimo o čemu se radi, naime svaki klub se natječe kao cjelina, tj. sve klupske selekcije (ml. kadeti, kadeti, juniori i seniori) skupljaju bodove za klub. Na kraju sezone dobije se rang svih klubova u Hrvatskoj koji su uspjeli osvojiti bodove. Najuspješniji klubovi dobivaju pozivnicu HKS-a za nastup na završnom natjecanju, na kojem nastupaju sa 3 selekcije (kadeti, juniori, seniori) u tzv. „tromeču“. Ukupan rezultat može biti 2:1 ili 3:0 zajedan klub.

Bodovanje se vrši na način da se boduju nastupi klubova na poluzavršnicama i završnicama PH za mlađe kategorije (ml. kadeti, kadeti, juniori), odnosno u Ligi za prvaka, Ligi zaostanak i kvalifikacijama za A1 ligu seniora. Pobjednik natjecanja dobiva 50 bodova, drugoplasirani 40 bodova, treći 30, a četvrti 25 bodova.

Tablica nakon odigrane košarkaške natjecateljske sezone 2013/2014 u Hrvatskoj, izgleda ovako :

tbl2014

Više detalja i informacija o samom natjecanju, možete pogledati na službenoj stranici Klupskog košarkaškog kupa “Dražen Petrović” .  Kliknite ovdje.