Izvršni odbor i godišnja Skupština Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka

Dana 05. listopada 2016. godine održan je sastanak Izvršnog odbora Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka. Na sastanku su nazočili svi članovi Izvršnog odbora te su kroz konstruktivnu raspravu prihvatili prijedloge i donijeli nove odluke i izmjene koje su poslane na glasanje Skupštini.

Isti dan u nešto kasnijem terminu održana je redovna godišnja Skuština Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka, na kojoj su prihvaćene sve odluke i prijedlozi koje je prethodno predložio Izvršni odbor (Izvješće o radu u prethodnoj sezoni, Plan i program rada za sezonu 2016./2017. te ostale informacije, pitanja i prijedlozi).

Od važnijih novina svakako treba izdvojiti jednoglasnu odluku Skupštine za promjenom službenog sjedišta Udruge, sa starog sjedišta u ŠD Zrinjevac na novu adresu u sklopu ŠD JUG2 u Ulici Kralja Petra Svačića bb u Osijek. Također, od ove godine ponovno će se uvesti članarine za sve članove Udruge, zatim usvojeni su termini nadolazećih seminara za klubove i seminara za nove pomoćne suce, isto tako raspravljalo se o radu Udruge, sa osobitim naglaskom na rad pomoćnih sudaca, najbrojnije skupine ljudi u Udruzi. Od ove sezone poseban naglasak po pitanju rada pomoćnih sudaca biti će vođenje brige o edukaciji svih pomoćnih sudaca za vođenje FIBA statistike te elektronskog zapisnika. Spomenute stavke predstavljaju najnovije trendove u košakaškom suđenju, stoga želimo osposobiti što veći broj ljudi, kako bi nagodinu imali još koju osobu sa položenim ispitom za statističare sa FIBA licencom.

Predsjednik Udruge, gospodin Želimir Tresoglavić zahvalio se svima na prisustvu te još jednom pozvao sve članove na još predaniji rad, kako bi i ovu sezonu odradili na najbolji mogući način.

14643061_10154609099817299_1959571559_n