Hrvatskoj domaćinstvo za Eurobasket 2015. !

Hrvatska, točnije grad Zagreb, biti će domaćin jedne od skupina EuroBasketa 2015., odlučeno je tako na zasjedanju Boarda Fiba Europe u Madridu. Francuska će biti domaćin same završnice i jedne skupine. Uz Hrvatsku i naravno već spomenutu Francusku, po jednu skupinu dobili su Njemačka i Latvija. U ime Hrvatskog košarkaškog saveza Boardu Fiba Europe zahvalio se glavni tajnik gosp. Željko Drakšić te odmah potpisao ugovor o organizaciji jedne skupine zajedno s ostalim organizatorima.

Hrvatski poklonici košarke moći će sljedećeg rujna bodriti svoju reprezentaciju u zagrebačkoj Areni jer će Hrvatska biti jedan od četiri domaćina Eurobasketa 2015. godine.

 FIBA Europe odlučila je da će se, umjesto u Ukrajini zbog ratnog stanja i nesigurnosti, Europsko prvenstvo igrati u četiri zemlje. U Hrvatskoj (Zagreb), Francuskoj (Montpellier), Njemačkoj (Berlin) i Letoniji (Riga) pri čemu će Francuska u Montpellieru biti domaćin jedne od četiri skupine, a potom i završnice u Lilleu koja će se igrati po novom formatu, s eliminacijskim utakmicama od osmine finala. Na sjednici Boarda hrvatsku je kandidaturu prezentirala glasnogovornica Hrvatskog košarkaškog saveza, inače rođena osječanka Andrea Hitner. Savez je dobio garancije Vlade Republike Hrvatske za potrebna financijska sredstva, dakle svi preduvjeti za organizaciju vrhunskog košarkaškog spektakla su zadovoljeni. Inače, ambiciozni Francuzi su najavili da će nogometni stadion u Lilleu pretvoriti u košarkaško igralište pa bi utakmicama završnice moglo svjedočiti 28 tisuća gledatelja! U svakom slučaju zanimljiva ideja, a mi se nadamo potpunom uspjehu ovog hvale vrijednog košarkaškog projekta.

Detaljan raspored bit će objavljen u nadolazećim tjednima.

Board8 Board6

Preuzeto sa službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza