Fran Andrić – novi državni sudac !

Poštovani,

Mjesec lipanj je općenito period kada završavaju sva košarkaška zbivanja, mislimo pri tome na ligaška natjecanja, poluzavršne te završne turnire. Ova sezona je iz svima nam poznatih razloga završila tako kako je završila, ali naši mladi suci su imali poprilično aktivan period u svibnju i lipnju. 

Prošli tjedan smo postali bogatiji za četiri (4) nova županijska suca, dok smo s današnjim danom postali bogatiji i za jednog novog državnog suca. Fran Stefan Andrić uspješno je položio ispit za zvanje državni sudac, najviši rang koji košarkaški sudac može postići unutar okvira Republike Hrvatske.

Polaganje se održavalo u Zagrebu, u organizaciji Udruge hrvatskih košarkaških sudaca (UHKS). Svi kandidati koji su pristupili polaganju morali su iza sebe imati barem četiri godine suđenja u kontinuitetu, zatim položen ispit za zvanje županijski sudac. Svaki kandidat morao je proći testiranje tjelesne pripremljenosti te ispit iz poznavanja Pravila igre.

Franu iskrene čestitke na polaganju za državni rang te iskazanoj volji, želji i trudu koji je uložio u prethodnom preiodu.  Želimo mu puno sreće i uspjeha u nadolazećim sezonama, jer za njega sada slijede novi izazovi i nema apsolutno prostora za nikakva opuštanja. Samo ustrajni rad može dugoročni dati odgovarajući rezultat !