Eurobasket 2013. za žene (U18) u Vukovaru i Vinkovcima

Fiba Europe ukazala je veliku čast i povjerenje Hrvatskoj i njezinim gradovima Vukovaru i Vinkovcima. Naime, ona je objavila gradove i države te termine gdje će se i kada odigravati europska prvenstva za mlađe dobne uzraste. Tako će se najbolje europske juniorke – Divizija A – za europski prestiž tijekom ovog ljeta boriti u hrvatskim gradovima Vukovaru i Vinkovcima. Ovo je svakako veliki uspjeh gradovima organizatorima koji će u suradnji sa Hrvatskim košarkaškim savezom i pod vođenjem Fiba Europe imati priliku ugostiti najbolje juniorke Europe.

Na spomenutom natjecanju igrati će ekipe koje su na temelju dosadašnjih rezultata osigurale igranje u tzv. “A diviziji”. Vinkovci i Vukovar bit će domaćini europskom prvenstvu za juniorke U18 Divizija A od 15. do 25. kolovoza 2013. godine. Podsjetimo da su hrvatske i juniorke i kadetkinje u A divizijama pa ćemo tako juniorke moći gledati u Slavoniji (Vinkovci i Vukovar). Kadetkinje su prošle godine na europskom prvenstvu u Miskolcu završile na 9. mjestu, a juniorke u Bukureštu na 7. što je najbolji europski plasman hrvatskih juniorki do sada. Nema dvojbe da će Slavonija i Hrvatska, Vukovar i Vinkovci, biti posebna inspiracija i hrvatskim juniorkama da potvrde odlične rezultate

Druga jakosna skupina, tzv. ” B divizija ” za juniorke u istom će se terminu igrati u mađarskom Miskolcu. Prema tome, ovo će biti prilika da u našoj blizini imamo priliku gledati jedno službeno FIBA natjecanje. Nama kao Udruzi također je važno i zanimljivo ovo natjecanje iz razloga jer ćemo imati priliku na djelu vidjeti neke od poznatih i priznatih međunarodnih košarkaških sudaca.

Više o samom natjecanju i najsvježije informacije o ekipama možete pročitati ovdje.