Edukacijsko predavanje – Denis Hadžić

Dana 04. listopada 2018. , na samom početku sezone organizirali smo edukacijsko predavanje za sve naše suce, pogotovo mlađe, koji su na početku svoje sudačke priče. Gost predavač bio je Denis Hadžić iz Pule, sudac ABA lige i HT Premier lige.

Denis nam je u nešto više sat vremena prikazao svoj sudački put, od prvih utakmica na lokalnoj razini (bez tribina, semafora i ostalih osnovnih detalja za odigravanja košarkaške utakmice), pa sve do suđenja utakmice za 3.mjesto na prestižnom Dogus Basketball turniru u Zadru. Vrlo emotivno i inspirativno nam je opisao svoj sudački put, od utakmica osnovnih škola u Puli, pa sve do suđenja utakmica najvišeg natjecateljskog ranga u regiji (ABA liga i utakmice finalne serije HT Premier lige). Njegov put do uspjeha bio je izuzetno trnovit, prepun prepreki i odricanja, stoga nam je iznimno drago što su naše mlađe kolege imale priliku čuti upravo ovakvu jednu priču, priču o uspjehu čovjeka iz male sredine. Imali smo priliku čuti što za njega znači biti košarkaški sudac, što mu je taj posao sve donio u životu te koji su sve benefiti bavljenja ovim poslom. Posebno je skrenuo pozornost na predani rad, odricanje i možda najvažniji detalj – vjeru u sebe i svoje mogućnosti. Iz njegovog primjera definitivno smo mogli naučiti jednu bitnu stvar – rad se uvijek isplati !

Ovim putem ispred Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka još jednom se zahvaljujemo Denisu na izdvojenom vremenu i održanom predavanju. Iskreno se nadamo da će njegova priča poslužiti kao motivacija i poticaj našim mladim kolegama u njihovih budućim sudačkim izazovima.