Božićne aktivnosti

U ovo posebno blagdansko vrijeme godine, koje često znamo nazvati i  “vrijeme darivanja” ,  Udruga košarkaških sudaca grada Osijeka odlučila je preko svojih članova pokazati solidarnost i učiniti ove blagdane barem malo vedrijima onima kojim je to najpotrebnije. Ranije smo već pisali o humanitarnim akcijama u vidu prikupljanja odjeće, obuće i osnovnih životnih namirnica za siromašnu obitelj iz Baranje te dobrovoljnom darivanju krvi. Kao što je u već više puta naglašeno, odaziv na spomenute akcije bio je i više nego dobar i ovim puta još jednom

iskreno i od srca se zahvaljujemo svim našim članovima koji su sudjelovali u humanitarnim akcijama !

Evo prilike da nešto napišemo i o samoj obitelji za koju smo prikupljali stvari. Riječ je o tročlanoj obitelji koja živi u malenom selu Kamenac u Baranji (u blizini općine Kneževi Vinogradi).  Josip Flaman, njegova supruga gospođa Zorica Balažev i njihov dvanaestogodišnji sin Martin žive u iznimno teškim socijalnim uvjetima, bez struje i osnovnih životnih uvjeta dostojnih ljudskog života u 21. stoljeću. Martin je učenik 6. razreda osnovne škole u Kneževim Vinogradima, bavi se sportom i najviše se obradovao našem dolasku. Njihova doista potresna i tužna priča nedavno je dospijela u medije i veliki broj ljudi je prepoznao njihovu veliku borbu unatoč svim nevoljama koje su ih snašle. Među dobrim dušama koje između ostalog brinu o još nekolicini obitelji iz sela Kamenac, našla se i gospođa Hannah Ostojić preko koje smo došli do spomenute obitelji Flaman. Ovim putem još jednom iskreno se zahvaljujemo obitelji Ostojić, bez čije pomoći bi nam provedba ove humatirance akcije bila uvelike otežana. Također valja naglasiti i doprinost naše dugogodišnje kolegice i članice Udruge, Marije Grgić, koja nas je spojila sa obitelji Ostojić. U petak 21. prosinca 2012. u prijepodnevnim satima predstavnici naše Udruge, predsjednik Miroslav Kontrec i Josip Mikulić zaputili su se zajedno sa obitelji Ostojić prema selu Kamenac te predali kutiju u koju smo skupljali stvari. Obitelj Flaman nas je sa velikim oduševljenjem primila u svom domu te od srca zahvalila svima koji su sudjelovali u akciji i uvelike im pomogli ! Još jednom napominjemo da je u kutiji bilo doista puno kvalitetnih i korisnih stvari za obitelj, tako da još jednom iskazujemo veliko priznanje svim našim članovima i prijateljima koji su svojom plemenitom gestom uvelike ovoj obitelji uljepšali nadolazeće blagdane. Nadamo se ponavljanju sličnih akcija u budućnosti te jednako kvalitetnom odazivu naših članova.

Još jednom, od srca hvala svima koji su sudjelovali !

   

U petak 21. prosinca održan je sada već tradicionalni Božićni domjenak Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka. Domjenak se održao u caffe baru “Sloboda” te je sudjelovao velik broj naših članova i prijatelja. Također naglašavamo da su na domjenku prisustvovali i naši kolege suci iz Slavonskog Broda, predstavnik KK ” Osječki sokol ” te naši bivši članovi i prijatelji Udruge. Iza nas je uspješna kalendarska 2012. godina, proširili smo broj članova, učinili veliki pomak u organizacijskom smislu kao Udruga, osposobili nove suce i pomoćne suce te dobili suce na listama za natjecanja međunarodnog karaktera. Domjenak je prošao u najbolje mogućem redu, uz prigodno druženje svih naših članova. Ovim putem posebno ističemo kolegu Gorana Matijevića koji je specijalno zbog domjenka došao iz Vinkovaca kako bi se mogao podružiti sa kolegama iz Udruge.  Svaka čast Goranu !

     

Ovim putem želimo svim našim članovima i prijateljima blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2013. godinu !