Aktivnosti naših članova – kolovoz/rujan 2020.

Poštovani,

Početak nove natjecateljske sezone je vrlo blizu, stoga su naši članovi imali vrlo aktivan period krajem kolovoza te početkom rujna, poglavito po pitanju priprema za novu sezonu.

Svi suci iz grada Osijeka su 25. kolovoza 2020. odradili probno trčanje FIBA fitness testa te se podsjetili detalja iz poznavanja Pravila košarkaške igre. Valja napomenuti da je odaziv bio skoro 100% , što nas iznimno veseli, jer evidentno postoji veliki motiv među našim sucima i opunomoćenicima za rad u novoj sezoni.

Zatim u Slavonskom Brodu 28. kolovoza 2020. svi suci i opunomoćenici Prve muške lige te Prve ženske lige i Druge muške lige “istok”, imali su predsezonski seminar. Na spomenutom testiranju sudjelovalo je ukupno 4 suca, 3 opunomoćenika te smo imali i predstavnika u Komisiji za provedbu testiranja. Prolaznost naših članova na ovom seminaru je bila na zadovoljavajućoj razini. 

U Osijeku je također 28. kolovoza 2020. održan i prvi predsezonski ispit za pomoćne suce. Ovakav način testiranja prije početka sezone postati će praksa za sve pomoćne suce koji djeluju pod okriljem naše Udruge. Ispitu je pristupilo ukupno 16 pomoćnih sudaca. Cjelokupno testiranje proteklo je u znaku poštivanja svih epidemioloških mjera, propisanih od strane nadležnih institucija. Prolaznost je bila izuzetno visoka, kao i pokazana razina znanja naših pomoćnih sudaca.

U Slavonskom Brodu dana 05. rujna 2020. održan je predsezonski seminar sudaca i opunomoćenika HT Premier lige. Naša Udruga na ovom seminaru imala je ukupno 4 predstavnika, od toga 2 suca, 1 opunomoćenik te 1 kontrolor suđenja. Prolaznost na ispitima i pokazana razina znanja naših članova bila je na izuzetno visokom nivou.

Do početka službene natjecateljske sezone, svi naši članovi prolazit će kroz prijateljske utakmice koje budu odigravane u našem gradu, te se na taj način najbolje pripremiti za izazove koji će nas čekati u novoj sezoni.