Završetak košarkaške sezone

Zadnjim utakmicama mlađih kategorija proteklog vikenda, službena je okončana još jedna košarkaška natjecateljska sezona. Iza nas je doista mnogo odsuđenih utakmica, što redovnih liga mlađih dobnih kategorija, seniorskih liga, školskih i studentskih prvenstava te poluzavršnih i završnih natjecanja Prvenstva Hrvatske. Imali smo priliku suditi mnoge jake okršaje između trenutnih ali i budućih košarkaša. Stvorili smo dobar ugled u športskoj javnosti te sve više ljudi priznaje i prepoznaje naš dugogodišnji kvalitetni rad.

Sa stajališta Udruge košarkaških sudaca grada Osijeka, možemo ovu sezonu okarakterizirati kao vrlo uspješnu. Našu Udrugu suci i opunomoćenici su predstavljali na muškoj A1 ligi, Međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi, ženskoj i muškoj A2 ligi, ženskoj i muškoj B1 ligi, utakmicama mlađih dobnih kategorija u skupini “istok” te na gradskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima osnovnih škola, srednjih škola i sveučilišta.

Pojedini mladi suci odsudili su svoju premijernu sezonu te pokazali veliki napredak. Stariji suci  potvrdili su svoj status na ligama koje sude i uvelike pomagali mlađim kolegama. Sljedeću sezonu također će neki od mladih sudaca, a nadamo se i sutkinja, odsuditi svoje prve utakmice te tako pomoći u jačanju naše Udruge i podizanju kvalitete suđenja na košarkaških utakmicama.  Za naredne natjecateljske sezone isprofiliralo se i nekoliko vrlo pouzdanih pomoćnih sudaca na koje ćemo moći računati u doglednim utakmicama, danas-sutra možda i u natjecateljski puno jačim košarkaškim susretima u Gradu na Dravi.

Što se tiče općenitih košarkaških zbivanja oko nas, imali smo priliku prisustvovati senzacionalnom finalu ABA lige u Beogradu, uživati na malim ekranima u uzbudljivoj završnici prvenstva Hrvatske, Eurolige, Eurocupa i brojnim završnicama nacionalnih košarkaških prvenstava u snažnim europskim ligama.

Svima još jednom čestitamo na dobro odrađenoj sezoni, želimo svima ugodan odmor preko ljeta te puno pozdrava do početka idućih košarkaških uzbuđenja krajem mjeseca kolovoza !