UKSGO leksikon – Mislav Ćurić

Pozdrav svima,

U ovom nešto ubrzanijem ritmu nego inače, svoje odgovore nam je poslao i Mislav Ćurić. Naš dugogodišnji sudac, državnog ranga, koji je član naše Udruge od samih početaka. Vrlo komunikativna osoba, vrlo pedantan i profesionalan u obavljanju posla. Nakon dugog niza godina igranja košarke, odlučio se priključiti radu naše Udruge. Stekavši diplomu na Ekonomskom fakultetu, specijalizirao se u proizvodnim poduzećima u organizaciji proizvodnje i proizvodnih procesa. Spletom okolnosti i tražeći nove poslovne izazove, zadnjih nekoliko godina živio je izvan Osijeka, ali to ga nije spriječilo da i dalje bude naš član i ostane suditi – što je za svaku pohvalu ! Nakon radnog tjedna, sjedao je u automobil i prelazio preko 150 kilometara kako bi vikendima mogao participirati na utakmicama svih rangova regije “istok”. Uvijek je otvoren i ima strpljenja za pomoći mladim kolegama. Na našu žalost, iduće sezone neće participirati na utakmicama pod okriljem naše Udruge, ali bez obzira na sve, Mislavu (i ljudima poput njega) vrata naše Udruge su uvijek otvorena ! Pogledajmo odgovore koje nam je dostavio Mislav.

Krenimo redom :

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Svako tko me poznaje uvijek može nazvat ili poslat poruku da se nađemo na kavi ili da popričamo na telefon. Ostalo više manje znate.
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Rekreiram se, učim njemački jezik, čitam knjige, radim.
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?
 
Za vrijeme studija na EFOS-u trebao sam igrati na sveučilišnoj ligi, pa me je kolega Josip Mikulić pitao mogu li biti za stolom voditi semafor. Taj dan se valjda neko od delegiranih nije pojavio na Jugu2. Momčad EFOS-a je imala je široku klupu, pa sam pristao na Mikulićevu ponudu. Rekao mi je da će mi sve objasniti i da se ništa ne brinem. Tako sam odradio svoju prvu utakmicu za stolom, a ostalo je povijest….
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?
 
Potrebno je slušati starije i iskusnije.
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?
 
Uglavnom odlično.
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?
 
A2 liga prošle sezone, tekma KK “Požega”” vs KK “Đakovo”. Dobro smo se snašli, delegat nije imao zamjerku.
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?
 
Da……  B1 liga, sudili smo derbi B1 lige, tadašnji Sokoli vs Tenja, prije desetak godina. Ne ponovilo se nikom.
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Uglavnom svi su dobri, teško je istaknuti nekog. Ajmo reći Miro Kontrec, osim što je stvarno dobar u timu, čovjek ima pravu spiku za tekmu i to je to. Iskustvo je na njegovoj strani.
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Kako na ovo odgovoriti, opet Miro Kontrec.
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?
 
Volim ovaj sport, volim doći u dvorane, volim ekipu, volim i nogomet na pomoćnom terenu (tzv. Speedway) 🙂 .
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?
 
Nominiram Tomu Buhina.
 
Zahvaljujemo Mislavu na dostavljenim odgovorima. Želimo mu puno sreće i uspjeha, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Iduća nominacija ide Tomislavu Buhinu. Našem dugogodišnjem sucu, koji je prošlu sezonu pauzirao u suđenju (zbog privatnih obaveza), dok je za nadolazeću sezonu najavio svoj povratak, što nam je vrlo drago za čuti.
 
Tomo, čekamo tvoje odgovore 🙂 !