UKSGO leksikon – Lidija Lakić

Pozdrav svima,

Nakon uspješnog upisa u online leksikon od strane Antonele Jakić, iduća nominacija dopala je dragu našu Lidiju Lakić. Radi se o pomoćnoj sutkinji, koja je zadnje dvije sezona s nama. Nije imala izravnog doticaja s košarkom prije članstva u našoj Udruzi, ali uz veliki voljni moment, dozu samokritičnosti i ustrajnost, itekako dobro je pohvatala sve konce. Lidija je pedantna, otvorena i komunikativna osoba na koju se svakako možemo osloniti u nadolazećim sezonama. Posebno moramo naglasiti veliku volju i spremnost za pomoći, posebno u situacijama kada na nekoj od utakmica treba u “zadnji tren” uskočiti umjesto nekoga od spriječenih kolegica ili kolega. Ostvarila je u kratkom roku veliki napredak, a svojom ambicioznošću, uvjereni smo, da će ubrzo postati jedan od “nositelja” među našim pomoćnim sucima. Pogledajmo odgovore koje nam je poslala Lidija.

Krenimo redom : 

1. Reci nam ukratko nešto o sebi ?
 
Moje ime je Lidija, imam 28 godina, a članica Udruge sam zadnje dvije godine.
 
2. Čime se baviš izvan košarke ?
 
Izvan košarke radim, a u slobodno vrijeme putujem, čitam, družim se i uživam sa prijateljima.
 
3. Kada i kako to da si se odlučila baviti ovim poslom ?
 
Ovim poslom odlučila sam se baviti sasvim slučajno, na nagovor prijatelja. Moram priznati da nisam požalila, iako priznajem da me bilo strah pošto nisam nikada prije bila u doticaju s košarkom .
 
4. Što je po tvome mišljenju sve potrebno znati da bi se uspješno bavio/bavila ovim poslom ?
 
Po mome mišljenju najbitnije je znati košarkaška Pravila. Kao što sam navela u prijašnjem odgovoru, ja sam morala krenuti ispočetka što mi  je predstavljalo veliki izazov, ali mi je drago zbog konačnog rezultata. Sve se da naučiti ako imaš volje. Također, smatram da je bitna i suradnja sa kolegama, kako za stolom tako i na terenu .
 
5. Kako se osjećaš za vrijeme utakmice ?
 
Za vrijeme utakmice osjećam odgovornost, jer sam se nebrojeno puta uvjerila kako ovaj posao zahtijeva visoku razinu koncentracije, pošto je igra dinamična .
 
6. Koja ti je do sada bila najdraža utakmica i zašto ?
 
Nemam najdražu utakmicu, svaka je bila posebna na svoj način. Ako baš moram nešto izdvojiti, onda bi to bio UniSport Finals 2019. u Rovinju, kada sam imala priliku raditi na završnici  hrvatskog međusveučilišnog natjecanja. Utakmice su bile napete, vikend buran ali ostalo je puno lijepih i smiješnih uspomena (kao npr. kada je Žulj ostao zaključan u svlačionici za vrijeme utakmice 😀 ). 
 
7. Postoji li neka utakmica koju bi željeo/željela zaboraviti i zašto ?
 
Ne postoji utakmica koju bih željela zaboraviti, čak i iz neke “loše” utakmice se može puno toga naučiti.
 
8. S kojom osobom u timu voliš najviše surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Ne bih nikoga htjela izdvojiti. Ekipa je super, svi smo povezani ovim poslom i odlično se slažemo pa je automatski lakše i raditi
 
9. Imaš li omiljenog suca ili opunomoćenika s kojim najviše voliš surađivati na utakmicama i zašto ?
 
Nemam omiljenog suca ili opunomoćenika, svi su mi dragi na svoj način.
 
10. Što te osobno najviše motivira da se nastaviš baviti ovim poslom ?
 
Najviše  me motivira što gledam svaku delegaciju kao priliku da naučim nešto novo. Prostora za napredovanje uvijek ima. Osobno, na ovom polju bih se htjela okušati u vođenju statistike i položiti za FIBA licencu. Također, s kim god da radim, bude odlična atmosfera. Ako ništa drugo, barem se steknu nova poznanstva i prijateljstva .
 
11. Koju osobu iz Udruge slijedeću nominiraš da nam otkrije svoje odgovore na ova pitanja ?
 
Iduća nominacija dopada našoj Natali Bekavac. Sretno 🙂 !
 
Zahvaljujemo Lidiji na dostavljenim odgovorima. Želimo joj još puno dobrih sezona u našoj Udruzi, isto tako i puno uspjeha na privatnom planu. Zbog čega je gospodin Žulj ostao zaključan u Rovinju, to možda bolje da ni ne saznamo :-D. Iduća nominacija dopala je još jednu pomoćnu sutkinju, Natali Bekavac. Također jedna vrlo pouzdana osoba, rodom iz Gradišta kraj Županje. Vrlo brzo se uklopila u rad naše Udruge. Vesela, otvorena i uvijek spremna za šalu. Uvjereni smo kako nam slijede zanimljivi odgovori.
 
Što reći, Natali pripremi se 😀 !