Svjetsko prvenstvo u košarci

Pred nama je  FIBA svjetsko košarkaško prvenstvo za muškarce, koje će se održati u Španjolskoj od 30. kolovoza do 13. rujna 2014. godine. Utakmice će se odigravati u Madridu, Barceloni, Granadi, Sevilli, Bilbau i Las Palmasu. Ovogodišnja svjetska košarkaška smotra biti će 17. po redu . Nastup na najvažnijem košarkaškom događaju godine izborile su 24 svjetske reprezentacije raspoređene u 6 skupina. Najviše reprezentacija predstavnika na prvenstvu imati će FIBA Europa (6 + 3 pozivnice), potom slijede FIBA Amerika (5 + 1 pozivnica ), FIBA Afrika (3) , FIBA Azija (3) te FIBA Oceanija (2) .

grupe SP

Za nas posebno zanimljivo, na 17. izdanju svjetskog košarkaškog prvenstva sudjelovat će i Hrvatska muška košarkaška reprezentacija, nadamo se kvalitetnoj igri naše reprezentacija te osvajanjem jednog od mjesta koje bi nam omogućilo nastup na Olimpijadi u Rio de Jeneiro-u.

Hvatska će na ovom natjecanju imati svog predstavnika i među sucima. Tu čast dobio je jedan od naših ponajboljih sudaca sa FIBA znakom, Sreten Radović iz Dubrovnika. Čestitamo na izboru te i njemu želimo puno dobrih utakmica i dobro suđenje !

Lista sudaca za 17. izdanje FIBA svjetskog prvenstva u košarci za muškarce dostupna je ovdje.

Sve ostale informacije o FIBA svjetskom prvenstvu u košarci možete pronaći na službenoj stranici.