Aktivnosti naših članova pred novu košarkašku sezonu 2022./2023. – rujan 2022.

Članovi naše Udruge započeli su sa pripremama za nadolazeću sezonu. Na predsezonskom seminaru napravljena je analiza protekle sezone, dogovorene smjernice za poboljšanje rada, podijeljena je nova sudačka oprema te izvršeno testiranje pomoćnih sudaca iz poznavanja Pravila košarkaške igre. Nakon ljetne stanke, pomoćni suci su uspješno odradili sve svoje zadaće, a praktična priprema će uslijediti u pripremnim utakmicama, koje su pred vratima već ovoga vikenda.

Osim pomoćnih sudaca, vrijedni su bili i suci te opunomoćenici. Održano je predavanje na temu promjene pravila, trčao se FIBA fitness test te su se analizirale situacije s utakmica, sve u svrhu bolje izvedbe u nadolazećoj sezoni. Potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada promovirala je jednog opunomoćenika na listu Prve muške lige, kao i jednog novog opunomoćenika iz redova dosadašnjih pomoćnih sudaca. U sudačke “patike” ulaze i četiri nova mlada suca, a utakmice višeg ranga (Druga muška liga) suditi će tri naša člana nakon uspješnog polaganja za zvanje “državni sudac”. 

Svima želimo puno uspjeha i sreće u nadolazećim utakmicama te vjerujemo kako će svojim trudom i zalaganjem opravdati svoje mjesto na ponos naše Udruge!