Početak nove košarkaške sezone

Poštovani prijatelji košarke,

Nakon ljetne stanke i reprezentativnih aktivnosti, pred nama je još jedna zanimljiva košarkaška sezona na domaćim parketima. Prije svega potrebno je naglasiti izmjenjeni format u kojem će se igrati ovogodišnja sezona A1 lige. Naime, za razliku od prethodnih sezona, hrvatski predstavnici u ABA ligi (Cedevita, Cibona i Zadar) ove sezone će od početka sudjelovati u natjecanju sa ostalih klubovima A1 lige. Za razliku od prethodnih sezona gdje su se ABA ligaši uključivali tek u Ligi za prvaka i doigravanju, ove sezone ćemo i u regularnom djelu prvenstva imati priliku gledali najbolje hrvatske klubove. Kada smo se već dotaknuli nove sezone A1 lige, spomenimo da će u Osijeku već u 2. kolu gostovati najtrofejniji hrvatski klub- Cibona. Nadamo se da će novi format lige donijeti povećanje kvalitete ali i veći broj gledatelja u dvoranama diljem Lijepe naše.

Što se tiče košarke u Osijeku, osim prethodno spomenute zanimljive A1 sezone koja je pred nama, kao i prethodnih godina moći ćemo pratiti nastupe naših gradskih A2 i B1 ligaša, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Osim spomenutih ligaških natjecanja, nikako ne smijemo izostaviti natjecanja mlađih dobnih kategorija te brojne turnire koji će se tradicionalno održavati u našem gradu.

Novost ove godine je i nastup senirske momački KK ” Vrijednosnice Osijek ” u međunarodnoj Alpe-adria ligi. Nakon skoro 20 godina izbivanja, u Osijeku ćemo imati priliku gledati službene međunarodne klupske košarkaške utakmice. Nadamo se u svakom slučaju dobroj košarci i jednom zanimljivom natjecanju.

Što se tiče sudaca iz našeg grada, spomenimo da ćemo ove godine imati svoje predstavnike na svim ligama, počevši od ABA lige pa sve do utakmica najmlađih dobnih kategorija.

Očekujemo jednu zanimljivu sezonu, a prije svega povećanje popularnosti košarke, jer košarka u Osijeku to zaista zaslužuje. Argument za to su aktivnosti na ljetnim turnirima i kampovima na kojima su sudjelovali redom osječki perspektivni igrači, treneri i suci.

Sportski pozdrav,

UKSGO

keep-calm-and-love-basketball-1090