Novi pomoćni suci

Udruga košarkaških sudaca grada Osijeka tradicionalno je prilikom početka nove košarkaške sezone organizirala seminar za nove pomoćne suce. Bivši košarkaški i košarkaškice te ostale osobe koje iskazuju ljubav prema košarci, imali su priliku prijaviti se na seminar, zatim proći predavanja pa na kraju izaći na završno testiranje. Seminar je trajao kroz tri dana, sastojao se od predavanja iz pisanja košarkaškog zapisnika, zatim o temamama mjerenja vremena košaraške utakmice te i o mjerenju 24 sekunde. Također, polaznici seminara imali su prigodu pobliže se upoznati sa osnovama vođenja statistike na košarkaškim utakmicama. Sva predavanja kao i testiranje polaznika održavalo se u športskoj dvorani JUG2 na I.katu.

Valja napomenuti i to da su seminar vodili dugogodišnji pomoćni suci te suci sa A1 i A2 muške lige, koji su temeljem svojih dosadašnjih iskustava definitivno stekli dovoljno znanja za adekvatno prenijeti na polaznike seminara. Svi polaznici iskazali su veliku pozornost i koncentraciju prilikom svih predavanja. Sve gradivo koje je obrađeno tijekom predavanja, polaznici su imali priliku polagati na završnom testiranju. Polaganju testa pristupilo je sedam kandidata, od kojih su svi uspješno položili test i stekli zvanje pomoćni košarkaški sudac. Nadamo se da će netko od njih danas-sutra stasati u kvalitetnog pomoćnog suca, a netko nadamo se i u perspektivnog košarkaškog suca.

Novim kolegama želimo dobrodošlicu u našu Udrugu ! Također, želimo im da se što prije uklope u naš rad te svojim profesionalnim pristupom i odgovornim izvršavanjem obaveza doprinesu daljnjem razvoju naše Udruge.

Novi pomoćni suci u našoj Uduzi su : 

  • Luka Kolak
  • Marko Radetić
  • Mihović Blažević
  • Iva Ćurić
  • Iva Grubišić
  • Darko Rupnik
  • Sven Ostojić

01  02  03

 

 

 

 

04  05  06

 

 

 

 

grupna slika  07