Naši suci na tradicionalnom Božićnom košarkaškom turniru u Poreču

Krajem mjeseca prosinca grad Poreč tradicionalno je domaćin međunarodnog Božićnog košarkaškog turnira za mlađe dobne kategorije. Organizator spomenutog turnira, kao i godinama do sada bila je Melita Sport d.o.o. , sportska agencija. Ove godine igralo se respektabilno 11. izdanje turnira. Obzirom na tradiciju održavanja turnira, ove godine je također nastupio veliki broj mladih košarkaša i košarkašica iz nekoliko europskih zemalja. Ove godine na turniru sudjelovale su mlade košarkaške ekipe redom iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Francuske i Srbije. Odigran je veliki broj utakmica u više kategorija, dok se brojka mladih košarkaška i košarkašica koji su nastupili na spomenutom turniru popela i preko 800 natjecatelja !

Turnir je kao i dugi niz godina do sada, opravdao sva očekivanja sudionika. Odigravale su se utakmice od najmlađih košarkaških uzrasta pa sve do juniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Možemo posebno izdvojiti veći broj kvalitetnih utakmica, druženje i nadmetanje mladih igrača i igračica sa vršnjacina iz raznih europskih zemalja te samu organizaciju i smještaj za sve sudionike turnira, koji je kao i uvijek do sada bio na iznimno visokom nivou.

Predstavnike na ovom turnira imala je i naša Udruga u vidu kolega sudaca : Dinka Pitlika, Dine Barišića, Tomislava Buhina, Borisa Vehabovića i Zvonimira Horvata. Neki od sudaca godinama ranije su sudjelovali na ovom turniru, dok su neki imali svoj debitantski nastup. Ovogodišnji turnir bio je treći po redu za kolege Barišića i Vehabovića, za kolege Buhina i Pitlika ovo je bio drugi nastup na turniru, dok je za najmlađeg od navedenih Zvonimir Horvata ovo bio debitantski nastup. Svi spomenuti suci iskazali su veliko zadovoljstvo odsuđenim turnirom te se nadamo da će ovakva sportska događanja biti češće orgnizirana.

u majicamadino dino i kafa Grupnaunnamed